Teodora Iacob & Eufonia String Quartet


teodora

Teodora Iacob este cantautoare, solista vocală și instrumentistă (chitară, chitară bas), care abordează stilurile indie folk, blues, jazz și rock.

Cu toate că muzica îi oferă o stare de bine, uneori este destul de greu să o împace cu munca ei de zi cu zi, fiind medic specialist în Cluj-Napoca. “Meseria de medic și chitara presupun o oarecare doză de sensibilitate. Dezavantajul e că nu pot trata niciodată o pneumonie cu un cântec la chitară sau, dacă se rupe o coardă la chitară n-aș putea niciodată să-i scriu un antibiotic”.

Teodora a obținut premii la festivaluri și concursuri naționale, cum ar fi: Festivalul “Om bun”, București – Premiul I, Festivalul “Prima iubire”, Reghin (marele premiu), Bistrița Folk (premiul pentru originalitate), Festivalul Castanilor, Ploiești (premiul pentru originalitate), Folk You.
Până in prezent are lansate 2 albume: primul “Efecte speciale” pe care compune muzică pe versuri de Dinu Olărașu, Tudor Runcanu și Adrian Ivanițchi, iar al doilea “Efecte Secundare” care este de fapt primul album re-orchestrat în variantă simfonică alături de o orchestră de cameră.
De-a lungul carierei muzicale, Teodora a cântat în mai multe trupe de la heavy metal și rock până la blues. În prezent cântă alături de cvartetul de coarde Eufonia (cu care colaboreaza din 2008) și de Sorin Zamfir (tobe şi percuţie).

Cvartetul Eufonia s-a format în anul 2009, la Academia de Muzică ”G. Dima” din Cluj-Napoca. În scurt timp, membrii formației au devenit interesați în a aprofunda acest gen cameral, participând la o serie de masterclass-uri atât în țară cât și în străinătate, susținute de maeștri ca: Adrian Mantu (Irlanda), Jerry Horner (SUA), Ștefan Metz (Olanda), Corinne Chapelle (SUA), Corina Belcea, Axel Schacher și Antoine Lederlin (membrii ai Cvartetului Belcea, Anglia).

Până în prezent, Cvartetul Eufonia a susținut o serie de recitaluri în importante centre culturale din tara și străinătate,cum ar fi: Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Sibiu, Bacău, București, Bayreuth și are în palmares o serie de premii naționale, la concursurile de profil. Anul 2011 le aduce debutul în formula unui concert simfonic în compania Orchestrei Filarmonicii “Dinu Lipatii” Satu-Mare și a Orchestrei de Camera Radio, București. Membrii Cvartetului Eufonia fac parte din Orchestrele Filarmonicii și Operei Române din Cluj Napoca.

Teodora Iacob – chitară, voce
Rareș Munthiu – vioară
Paul Moldovan – vioară
Mihai Osvat – violă
Vlad Rațiu – violoncel
Florin Zamfir – percuționist


Site oficial