Blog

Experiența unui voluntar la Dorna Art

de Flavius Țăran, 17 ani, voluntar

Entuziasmat și plin de energie, gata să mă distrez dar și să muncesc, așa a început experiența mea la Dorna Art. Tot ce a urmat după, a fost demn de povestit prietenilor.

Totul a început cu multă muncă si puțină răbdare, ceea ce nu a fost foarte greu, pentru că sincer să fiu, cu o gașcă de 30 de voluntari, totul a mers foarte repede. Chiar și așa, totul s-a terminat după doar 4 zile în care ne-am trezit la 9, uneori și la 8, dar a meritat.

Asta o să sune ciudat și poate exagerat, dar totuși o spun: în prima zi de festival eram copleșit de emoții și nu pot spune că am fost singurul. Cred că toți eram într-o mică sau mai mare măsură emoționați. Era munca noastră în spate, munca noastră și a organizatorilor, a tuturor celor care au participat la acest proiect minunat. Sentimentul a năvălit peste noi, ne-a inundat , iar apoi ne-a lăsat să trăim spectacolul. Prima chestie care mi-a atras atenția și m-a făcut să îndrăznesc a fost Teatru Labirint, o chestie tare faină, care sincer să fiu mi-a displăcut la început. Cu toate astea, experiența de la final a fost una remarcabilă. „E ușor să vezi ceea ce se întâmplă în jurul tău, dar e greu să simți”. Acest teatru m-a făcut să văd asta, ceea ce m-a impresionat. După această formă de artă a urmat o alta. Țapinarii au reușit să aducă zâmbetele pe chipurile tuturor, iar seara a continuat la fel de animată de restul trupelor, uimindu-ne pe final cu filmul documentar realizat chiar cu ajutorul nostru.

Intrat deja în ritmul Dorna Art, cea de-a doua zi a fost mult mai plină, simțeam ritmul muzicii undeva în surdină, era perfect, eram chilluț, relaxat, dar totuși, un voluntar tare haotic. După părerea mea, Natif au făcut o treabă tare faină la Dorna Art, iar seara s-a încheiat cu muzică pierdută în surdină, zâmbete, bere si multă distracție, la fel ca întreg festivalul. Cea de a doua zi s-a rezumat la 3 cuvinte: stare de bine.

Ultima zi. Cu cel mai mare regret spun că a fost cea mai tristă. Nu a fost vorba de atmosferă sau de muzică, ci pur și simplu simțeam că totul e gata. Hooop! Asta până să ne zică Flavia că următoarea zi avem treaba ☺. Zâmbetul ne-a revenit înapoi pe față, iar distracția a continuat.

Care e faza cu Dorna Art? Cum e să fii voluntar la Dorna Art sau alte întrebări de genul… Nu o să găsești nici un răspuns, nici aici, nici în altă parte. Singura șansă să afli și să trăiești experiența, e să vii chiar tu la Dorna Art, să simți atmosfera, căldura oamenilor, să vezi zâmbetele lor.

Muncă, distracție, veselie, hug, împlinire, muzică, nostalgie, cultură. Astea sunt doar câteva cuvinte care pot să descrie Dorna Art. Restul poți să descoperi tu. 🙂