Ana Munteanu Trio


Ce este muzica pentru noi? Hmmm. Cred că muzica se conturează în funcție de moment, în funcție de oamenii care ne înconjoară, de trăirile fiecăruia. Acest lucru magic și unic porneşte de la oameni, se continuă pentru oameni şi se face între oameni!
Muzica este un sentiment, o stare, un moment.

Ana Munteanu – Voce

Şi-a început drumul muzical în liceu, într-un ansamblu vocal- instrumental, Canzonetta din Braşov, înfiinţat şi condus de Ingeborg Acker, cu care a fost în turneu în Germania, Austria şi Elveţia. Timp de trei ani a studiat la Şcoala Populară de Arte Tiberiu Breticianu din Braşov, urmând cursuri de chitară clasică.
A participat în 2010 la workshop-ul de Jazz şi muzică improvizată din Sfântu Gheorghe. Urmând ulterior o perioadă în care a susţinut diferite concerte în Cluj şi Braşov. A cântat împreună cu Alex Munteanu şi Tibi Menyhart. În anul 2017 a participat la festivalul Jazz in the Park.

Alex Munte – Saxofon Tenor

și-a început drumul muzical, într-un ansamblu instrumental de suflători cântând la Bassblockflöte, experiență care avea să contribuie la felul în care percepe sunetul saxofonului tenor. Timp de un an trăiește în București colaborând cu muzicieni ca Albert Tajti, Octvian Scurtu, Adálbert Cserkesz și participă în anul 2013 la Festivalul International de Jazz de la Sibiu, în formulă de trio, alături de Dávid Szederjessi și Adrian Neacșu, unde i se decernează titlul de „Best Instrumentalist Award”. În același an concertează la festivalul „Jazz and More”, alături de Michael Acker, Sian Brie și toboșarul polonez Michal Trela. Un an mai târziu înregistreză alături de Ana-Cristina Leonte Quintet primul album – „Secret lover”.
Întors la Cluj, începe la sfârșitul anului 2014 să lucreze alături de scriitorul si jazzologul Virgil Mihaiu, însoțind prin recitale de saxofon lansările cărții sale cu titlul „Jazzografias para domar a las saxofonistas / Jazzografii de îmblânzit saxofoniste”.

Alex Cos – Chitară

Şi-a început ascensiunea muzicală la vârsta de 14 ani, cochetînd cu diferite stiluri muzicale în diferite formule. A cântat la festivaluri ca Dorna Art, Basm Fest sau Street Delivery fiind prezent încă de timpuriu pe scena muzicii a underground-ului românesc. Este un auto- didact în ceea ce priveşte studiul teoriei şi improvizaţiei jazz- istice.
În prezent cântă în formule nu numai de jazz, experimentând stilul hip- hop (Beats Remedy), soul, dream- pop (Theory of Mind) și free jazz, dând astfel dovadă de versatilitate.