Circle Sounds

Pe langa activitatea de pe scena, Petra este facilitator in cadrul unor workshopuri de Circle Singing (cantat improvizat in grup) si body-percussion pentru grupuri de toate varstele, indiferent de formarea muzicala, de la cantareti la non-muzicieni pasionati de exprimarea sinelui.

In 2014, a avut ocazia de a participa la un workshop de Circle Singing condus de Roger Treece, unul dintre co-producatorii lui Bobby McFerrin, si a fost fascinata de aceasta modalitate de a crea muzica.

Circle Singing este o practica ce presupune improvizatie muzicala spontana in grup, condusa de un leader care ‘inventeaza’ o linie muzicala simpla pe loc, care va fi preluata si cantata repetitiv de cateva persoane din grup. Peste aceasta melodie se adauga alte cateva linii armonioase, construind un cantec pe mai multe voci, care se poate altera apoi prin schimbari de volum, opriri, schimbari de registru sau ritm si alte ‘artificii’.
Petra s-a simtit profund inspirata de aceasta prima experienta si a inceput sa foloseasca tehnica in felul sau propriu, combinand-o cu body-percussion si comunicarea spontana prin sunete. Deasemenea a dezvoltat “InCerc”, un atelier de Circle-singing si dans improvizat, impreuna cu Anamaria Guguian, o dansatoare si facilitatoare de cursuri dansante din Brasov.
Aceste workshopuri sunt intotdeauna foarte distractive si de-a dreptul terapeutice pentru participanti, fie ca sunt parte din team buildinguri, tabere, festivaluri, sau ca evenimente in sine. Circle Sounds se poate desfasura si in combinatie cu dans improvizat – “inCerc”, in colaborare cu Anamaria Guguian, dansatoare si self-development coach din Brasov.